Een goed verhaal

Je bent een echte verhalen verteller geworden, Bert’, Aldus Edith. Zij kan het weten. Zij was het die me aan het vertellen van verhalen bracht. In een traject met onze leidinggevenden enkele jaren geleden. Er was een mevrouw uitgenodigd, die een masterclass ‘storytelling’ verzorgde. Het was haar vak om mensen te leren om verhalen te vertellen. Het ging er niet bepaald zachtzinnig aan toe. Dat was deels een eigen keuze omdat ik, in een bui van overmoed, had gezegd dat subtiele aanwijzingen niet aan mij waren besteed. Dat heb ik geweten.

Ze keek moedeloos toe hoe ik in m’n hoofd bleef zitten om een stroom woorden te kanaliseren. Letterlijk waardeloos. Het kwam niet over. Raakte kant noch wal, toehoorders haakten af. En nadat ze, tevergeefs, al haar didactische vaardigheden in de strijd had geworpen ontstak ze in een enorme woedeaanval. Ik kreeg de wind van voren alsof ik zojuist haar kind had aangereden. Collega’s keken beteuterd toe en hadden zichtbaar met mij te doen. Ik onderging het gelaten omdat ik ook wel doorhad dat mijn verhalen-vertellerij nergens op sloeg.

Laat mij maar schrijven denk ik nu.

Want het voordeel van schrijven is dat een verhaal kan rijpen. Dat het zichzelf vormt na verloop van tijd. Volkskrant columnist Peter Middendorp spreekt over het marineren van een verhaal. Dat het beter wordt naarmate er langer aan geschaafd en gekneed wordt. Een verhaal moet even liggen. Net zoals goede wijn en lekker brood wordt gemaakt.

Want waarom zijn verhalen zo belangrijk?

Verhalen worden onthouden. Verhalen zijn beeldend. Verhalen zijn persoonlijk. Verhalen worden doorverteld. Verhalen zijn daarom veel krachtiger dan missie, visie en strategiedocumenten. Een bedrijf met een goed verhaal is sympathiek, bindt afnemers en medewerkers. Denk aan de slaafvrije chocola van Tony Chocolonely. Of het verhaal van energiebedrijf Vandebron. Je koopt energie van de boer met een naam en met een gezicht. Daar wil je gewoon bij horen.

Ben Tiggelaar schreef hier het afgelopen weekend een mooie column over. Organisaties moeten een verhaal hebben. Verhalen voor welke mensen de organisatie ‘op aarde is’. Verhalen over wat de organisatie doet voor deze mensen. Verhalen over de manier waarop de organisatie zich onderscheidt van andere. Zodat medewerkers en afnemers zich herkennen in het bedrijf en zich betrokken blijven voelen.

De mevrouw van de masterclass heb ik nooit weer gezien. Ik hoop dat ze een goed verhaal heeft gemaakt van mijn masochistische leerervaring. Laten we hopen dat Google haar, ondanks bovenstaande kwalificatie, in het juiste hokje plaatst.

Zo niet, dan is dit mijn revanche en heb ik alsnog een goed verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s