Laat de zorg op adem komen

In de zorg hebben ze drie triatlons in een Corona-jaar afgewerkt. Dit is de medewerkers niet in de koude kleren gaan zitten. Een vierde triatlon kunnen ze echt niet meer aan.

We kunnen de zorg helpen.

Als werkgever, door te doen als Paul van der Wijk van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Als OR lid, door het pleidooi van Herman Langen over te nemen. En als medewerker.

Hoe?

Door te kiezen voor een gezonde werkomgeving. Waarbij aandacht is voor zowel mentale als fysieke vitaliteit. Waar je betekenisvol werk mag doen. Waar je je kunt blijven ontwikkelen ongeacht je ervaring en je leeftijd.

En als partner, kind opvoeder of schoonkind?

Ook als privépersoon kunnen we de zorg helpen. Door actief aan onze gezondheid te werken. Door bewust te eten, te bewegen, uitdagingen aan te gaan en door gezelligheid.

We weten het wel. Maar ga het nu doen.

Maar het minste dat we kunnen doen om Herman en z’n collega’s in de benen te houden is ons laten vaccineren. Twijfel niet. Doe het.

Werkgevers, ook buiten de zorg, neem een voorbeeld aan Paul van der Wijk in Assen. En luister naar het verhaal van Herman Langen over duurzame inzetbaarheid.

Binnen de brancheorganisatie van woningcorporaties Aedes pleit ik voor meer aandacht voor vitaliteit en duuurzame inzetbaarheid van de medewerkers binnen de branche. Op deze wijze blijven onze medewerkers duurzaam in vorm, productief en creatief.

Maar waar ik dit pleidooi mee begon.

Hierdoor doen we minder beroep op de zorg. Zodat de zorgverleners vitaal blijven. En we de zorgkosten voor ons allemaal betaalbaar houden.

Doen jullie mee CNV, FNV, NVBW en VTW?

Een gedachte over “Laat de zorg op adem komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s