Waarom Parijs geen onzin is!

Gisteren UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5cd4organiseerde Domesta een mooie interactieve bijeenkomst over het klimaat en de huurder. In Drenthe wordt gestreefd naar een CO2 neutrale woningvoorraad in 2040. Aedes hanteert een routekaart CO2 neutraal in 2050. Het WSW becijferde dat de sector deze opgave financieel niet kan dragen.

Voor Domesta betekent dit dat we moeten innoveren (zowel op het gebied van technologie, gedrag als financiering) om de gestelde doelen te halen. Als er geen grote doorbraken op technologisch of financieel gebied komen dan zullen we in kleine stapjes toegroeien naar een CO2 neutrale voorraad en is de vraag of dit in 2040 of 2050 is gerealiseerd.

Een oproep aan het kabinet om de verhuurdersheffing en de VPB om te zetten in een investeringsfonds om de investeringen in duurzaamheid te versnellen. Goed voor de huurder, de werkgelegenheid, het milieu en dus uiteindelijk ook voor de overheid.

De inbreng van alle aanwezigen tijdens de bijeenkomst helpt Domesta om onze visie en plannen verder te ontwikkelen. Reinier van den Berg gaf aan dat het beste wat je nu kunt doen is zoveel mogelijk bomen planten. Een advies dat wij als Domesta zeker ter harte nemen. En aan de post-its te zien geldt dat voor meer deelnemers aan de bijeenkomst.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5cd5We werden geïnspireerd door Laetitia Ouillet (transitie strategieën – TU Eindhoven), Jos Lichtenberg (slim bouwen – TU Eindhoven), Reinier van den Berg (de urgentie – Speakout en RTL) en Gerard Erents (financiering van de duurzaamheid – RvT Domesta).

Anna Heijker was dagvoorzitter en gidste collega-bestuurders, toezichthouders, huurdersvertegenwoordigers, ambtenaren en wethouders op een interactieve wijze door het programma.

Schermafbeelding 2018-03-28 om 17.07.22

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s