Journalisten miljonair dankzij Blendle!?

Een maand geleden zag Blendle het licht. Een platform waar je complete kranten en enkele artikelen kunt lezen. Naast abonnee op drie kranten koop ik dagelijks losse artikelen uit de kranten waar ik geen abonnement op heb. Als je slim bent beperk je je tot de artikelen, voor hele kranten kun je beter een abonnement nemen of een ritje naar de kiosk maken.

Wat is Blendle? Een extra verdienmodel voor kranten? Het definitief einde van de krant? Is Blendle de nieuwe krant als publicatie-platform, en dus een nieuw distributiemodel voor freelance journalisten?

Dankzij Blendle komen artikelen en dus journalisten in de picture. De lezer koopt alleen artikelen die hem interesseren en die kwaliteit hebben. Want, bij Blendle geldt; niet goed, geld terug. Je moet dus als journalist nog meer aan de bak en concurreren om je artikelen gelezen te krijgen. Je prestaties worden immers zichtbaar en je kunt je niet meer achter de hele krant verschuilen.

Ook kranten moeten aan de bak dankzij Blendle. Naast een extra verdienmodel dat Blendle biedt, gaat de lezer zich ook afvragen waarom hij nog een abonnement zou nemen. De krant moet dus ook veranderen. Meerwaarde bieden naast het nieuws, columns en achtergrondverhalen. Het profiel moet duidelijker en meerwaarde moet worden aangetoond.

Kunnen kranten nu overleven door Blendle of verdwijnen ze nu definitief van het toneel. Freelance journalisten hebben nu een mooi podium om hun werk te publiceren en hebben dus geen krant meer nodig. En, waarom nog een abonnement nemen als je ook alleen de artikelen kunt lezen die je echt interesseren? Is Blendle de nieuwe krant en ontstaat er nu meer concurrentie tussen individuele journalisten? Een mooie start van een spannende ontwikkeling.

Wachten dus op het moment dat de eerste journalist miljonair wordt dankzij succesvolle verkopen van goede artikelen op Blendle.

20140524-110624-39984110.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s