Het boek is dicht

Het is voorbij. Een week nadat de verkoop startte zijn bijna alle 200 boeken de deur uit. Ik hou nog een handvol achter de hand voor ‘je weet maar nooit‘ en voor verloren gegane verzendingen. Maar wat heb ik er een lol aan beleefd. Aan het schrijven natuurlijk. Aan de support van mijn gezin, familie, vrienden en collega’s. Aan het voorbereiden van het boek met Annemiek, Erik en de mensen van de Boekdrukker in Amsterdam. Aan het webwinkeltje spelen met een speciale website en de administratie en de logistiek erachter. Van al die mensen die graag een boek wilden hebben. Onverwacht veel! En natuurlijk van alle leuke reacties van de lezers en supporters.

Ik had helemaal niet de intentie om het boek te verkopen. Mijn oorspronkelijk idee was om een seminar te organiseren waar ik een aantal onderwerpen zou agenderen met sprekers die mij aanspreken. Daar zou ik het boek introduceren en verkopen in combinatie met de entree voor het seminar. Door Corona heb ik het plan aangepast, niet realiserend wat het zou betekenen. En eerlijk gezegd heb ik er geen spijt van. Ik heb enorm veel lol gehad aan de hele logistiek en administratie. Iets waar ik van nature niet goed in ben. Door het systematisch aan te pakken werd het leuk. Onderdeel van mijn leercurve geworden dus.

Ik hoop dat er wat zaadjes zijn gepland als het gaat om het mooier maken van de wereld. Zodat we het allemaal een beetje leuker hebben en niet alleen de ‘happy few’. En dat leiders en beleidsmakers gaan inzien dat ze het verschil kunnen maken in het leven van mensen die van ze afhankelijk zijn. De medewerkers natuurlijk direct en indirect de afnemers van de diensten en de producten van de organisatie.

Werkboek van Bert: Radicale Transparantie

In het kader van ‘radicale transparantie’ hierbij voor de ‘blauwe mensen’ wat feiten en cijfers. Het zelfgeknutselde administratiesysteem in Excel levert achteraf mooie inzichten op.

Het boek is gekocht door ongeveer even veel vrouwen als mannen. Dat is mooi! één op de vijf boeken heb ik verkocht aan organisaties. Deze boeken vinden hun weg waarschijnlijk naar medewerkers en klanten. (het kerstpakket werd vaak genoemd)

Op de website konden klanten kiezen uit twee betaalopties. Via een Tikkie of door het bedrag over te maken op mijn bankrekening. Het merendeel storte het bedrag op de rekening en vertrouwde erop dat het goed kwam. Iedereen betaalde vooraf zonder dat ze het boek gezien hadden. Mooi toch!

Het uitgeven van een boek maakt je niet rijk. Zeker niet zoals ik het aangepakt heb. Van de tweehonderd boeken die ik heb laten drukken heb ik een deel kado gegeven aan mensen die dicht bij me staan. Uiteraard familie, collega’s van Domesta en nog een hele groep mensen waarmee ik regelmatig spar over de onderwerpen waarover ik schrijf. Maar ook aan mensen die hun schaarse geld in deze dure decembermaand goed kon gebruiken voor andere zaken. Een aantal mensen kan nog een boek tegemoet zien.

Het drukken van het boek inclusief tekstredactie en vormgeving heb ik gezien als een investering in m’n eigen ontwikkeling. Met de verkoop van boeken kon ik de verzendkosten dekken voor mensen die het boek kado kregen.

Het boek is het hele land door gegaan. Als ik zou kijken met de bril van een marketeer dan moet ik mijn marketing de volgende keer richten op de provincies waar mijn netwerk nog wat onderontwikkeld is. Toch had ik van te voren niet durven dromen op belangstelling uit zo’n groot deel van ons land.

Mijn doel is bereikt. Een tastbaar eindproduct van zeven jaar schrijven en publiceren. Een boek vol met ontwikkelingen op persoonlijk en professioneel vlak. Even stilstaan de komende weken en voorzichtig bedenken wat de volgende stap is. Het schrijven blijft, zoveel is zeker!

Alle kopers enorm bedankt voor jullie vertrouwen en enthousiasme! Ik wens jullie veel inspiratie toe en kijk uit naar de mooie dingen die zullen ontstaan in jullie handen.

december 2020, bert.moormann@ziggo.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s