Zelfsturing en hiërarchie? De Supportorganisatie!

De hiërarchische organisatie bestaat alleen nog in de operatiekamer van het ziekenhuis, bij de politie, in het leger en bij de brandweer. Toch? En dat is maar goed ook bij deze organisaties. Niet te veel gedoe over ‘de bedoeling’. Die is vaak duidelijk als het over leven en dood gaat.

Maar de rest van de maatschappij wordt steeds complexer. Maatschappelijke opgaven die veranderen als beurskoersen. Crises die zich niet laten temmen door planning en control cycli.

De huidige opgaven. maar ook de medewerkers, vragen om meer bewegingsvrijheid. Om wendbaarheid. ‘Vertel me wat ik moet bereiken, en ondersteun me hierbij’, i.p.v. ‘vertel me wat ik moet doen’, lijkt het motto van de moderne medewerker.

En dit persoonlijk leiderschap past goed in de huidige tijdsgeest. Samenwerking, dienend leiderschap, betrouwbare support en een lerende organisatie zijn de basisingrediënten voor impact. Zodat organisaties en medewerkers van betekenis blijven.

Jirtsin Beenhakker schreef het boek ‘de Supportorganisatie. Een praktisch boek over nuchter veranderen in de huidige tijd.

Ik mocht meelezen, meedenken en een tip aanleveren.

Van harte aanbevolen!

oktober 2020, bert.moormann@ziggo.nl

2181f2cd-a596-44e9-b63f-367792c1cdf1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s