Jouw keuzes in de nieuwe realiteit

‘Als je doet wat je deed, krijg je niet wat je kreeg’

Voor de één zijn het onzekere tijden waar snel een eind moet komen, een ander doet gewoon alsof er niets aan de hand is, en weer een ander omarmt de huidige tijdgeest als een nieuwe realiteit.

Dit gaat niet over depressies, positivisme of naïviteit. Stop met waardeoordelen! En, bestaande verbanden zijn er niet meer. Is er dan helemaal niets meer zeker? Jawel, alleen de keuzes veranderen. Je kiest niet voor veel of meer, maar voor goed of beter. Maar bovenal, wat bij jou past! Los van bestaande conventies.

Roeien met de stroom mee geeft je meer energie, en brengt je sneller naar interessante bestemmingen dan krampachtig proberen op de huidige plek te blijven liggen.

Wij, gediplomeerde bedrijfskundigen, denken in planningen, processen, systemen, structuren en winst en verliesrekeningen. Deze zaken zullen niet verdwijnen maar krijgen wel een andere plek in onze hiërarchie en zullen zeker kort-cyclischer worden. Wat vandaag waarde heeft is morgen overbodig.

Maar, hoe komt het businessplan van ons eigen leven er uit te zien? Hoe acteren we als mens in deze nieuwe wereld en welke keuzes maken we voor onszelf zodat we een waardevolle professional, maar belangrijker nog, dat we leuke mensen blijven?

Denk eens na over jouw plek in de nieuwe realiteit. Welke keuzes maak jij? En, waarom? Carrière, of sociaal talent? Of beide?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s